Het zal je niet ontgaan zijn in de zoektocht naar een privelening, er zijn heel wat banken om uit te kiezen. Misschien wat teveel, maar hoe meer keuze hoe meer concurrentie er onderling is. En ook banken gaan de strijd aan met mekaar om zoveel mogelijk klanten binnen te halen. Belgen hebben heel wat spaargeld staan op de spaarboekjes, maar hebben ook geen moeite om een privelening aan te gaan. Net omdat de welvaart zo groot is en veel mensen aan het werk zijn hebben we af en toe een extraatje nodig d.m.v. een privelening. Als je een te grote kost moet zien bij mekaar te krijgen kan je een bank inschakelen.
Ontdek hier de voordeligste persoonlijke leningen!
Prijs je gelukkig, de tijden dat je naar een bankkantoor moet stappen om alle informatie te vergaren is al even voorbij. Je kan nu vanuit je eigen huis naar alle banken websites surfen en zo alle informatie bekomen. En je kan meer dan informatie verkrijgen, je kan zelfs een lening simulatie uitvoeren. Met zo een simulatie zie je op enkele seconden tijd een bedrag verschijnen, welke je maandelijks zal moeten afbetalen. Mocht je dan nog overwegen om de privelening aan te vragen. Zo een simulatie is gratis en geheel vrijblijvend. Door enkele zaken in te voeren, zoals het bedrag dat je wenst te lenen en duurtijd van de lening, kan je de maandlast berekenen voor jouw specifiek project. Handig en snel dus, dit kan je op elk moment van de dag doen vanop je computer, laptop of zelfs smartphone.
Zoals al vermeld, doen banken er alles aan om zoveel mogelijk klanten binnen te halen. En daarvoor zetten ze ook het internet in. Het is een makkelijke manier om veel mensen te bereiken en potentiële klanten verkiezen meer en meer om zelf op zoek te gaan in plaats van benaderd te worden door een bankbediende die iets wenst aan te prijzen of te verkopen. Dat is een methode van verkopen die al even niet meer werkt, mensen haken snel in of willen bedenktijd. Daarom is het internet zo een ideale manier om zelf op zoek te gaan, niemand die achter je aan zit en je kan een nachtje slapen als je een grote beslissing moet nemen. Want een privelening aanvragen is toch wel een serieuze stap, vaak gaat het over aardig wat geld. Niet enkel om te ontlenen, maar om ook terug te betalen moet je sterk in je schoenen staan. Een bank geeft je niet zomaar wat geld, ze willen eerst zekerheid en daarna iets in de plaats.
De zekerheid halen ze uit de inkomsten die jij kan voorleggen. Verdien je genoeg om een lening aan te vragen. Hou je loonfiches bij de hand om dit door te geven. Op die fiche staan alle gegevens die ze nodig hebben, zoals werkgever, anciënniteit en je inkomsten natuurlijk. Langs de uitgaven kant willen ze ook het een en ander zien. Voornamelijk of je nog andere leningen hebt lopen en eventueel zelfs of je ergens alimentatie moet betalen. Dat zijn vaste kosten die meetellen voor een bank in de berekening van je mogelijkheden. Als ze nu de uitgaven aftrekken van de inkomsten moet er nog voldoende overblijven om een privelening aan te vragen. Je kan tot ongeveer 1/3e uitgeven aan leningen, deze balans moet zo blijven zodat jij nog kan leven van het resterende geld. Andere uitgaven zoals elektriciteit en verwarming, tv en internet en eventueel een auto nemen ook al een groot deel uit je budget. Vandaar dat deze regel in het leven is geroepen, zodat jij een degelijke levensstandaard kan behouden.
Om nu alle aanbieders of banken te vergelijken kan je aan de slag via je computer. Neem er enkele banken uit en voer een simulatie uit. Je ziet het maandbedrag verschijnen, maar ook het kosten percentage. En naar dat percentage of JKP moet je zeker kijken. Wil je een goede deal doen neem dan de lening met het laagste JKP. Dan betaal je minder af en hou je zelf meer over. Eenvoudig uitgelegd, maar daar komt het wel op neer. Een bank voorziet je van een privelening en het geld uiteraard. Dat geld is overal hetzelfde, dus je kan dan maar beter een laag JKP kiezen. Je hoeft dus niet meer bij je vaste bank een lening aan te gaan, je kan dit tegenwoordig ook bij andere banken doen.
Zo kan je dus op zoek gaan naar een lening door het bos van banken. Je hebt de banken met grote naam en staat van dienst, maar ook de nieuwe banken zetten hun beste beentje voor. En dan zijn er ook nog internetbanken. Daar zie je geen kantoren van, maar online zijn ze des te meer aanwezig.
Privelening: bij welke bank? Klik hier!